Oudste lid viert 85ste verjaardag

Jan Kopmels

Jan compleet verrast

Ons oudste actieve lid Jan Kopmels heeft op donderdag 19 juni 2014 de respectabele leeftijd van 85 jaar bereikt !!

Ondanks deze leeftijd is Jan nog steeds actief, en zeker ook binnen onze fanfare: is je koenckelpot stuk, breng ‘m maar naar Jan en hij wordt gerepareerd.

Wij wilden deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan en hem verrassen met een serenade bij hem thuis. Toen wij er achter kwamen dat hij met zijn complete gezin een weekendje naar een vakantiehuis in Arnemuiden ging, hebben wij besloten om daar naar toe te rijden.

Toen we daar arriveerden dachten we direct dat de verrassing in het Veerse Meer viel omdat een man met een witte baard ons uit de auto zag stappen; het bleek “onze Jan” gelukkig niet te zijn…..

Bij de bungalow aangekomen heeft Kees het orgeltje met daarin onze CD aangeslingerd en zijn we zingend en koenckelend de tuin ingelopen waar Jan lekker in het zonnetje zat met zijn familie; de verbazing was van z’n gezicht af te lezen, hij dacht dat de buren onze CD hadden aangezet !Jan Kopmels 2014-06-21 032-site Jan Kopmels 2014-06-21 063-site

Na van de eerste schrik te zijn bekomen was hij bang om als erelid te worden benoemd; dit was echter niet onze bedoeling. We hebben hem een oorkonde overhandigd n.a.v. zijn 85e verjaardag, een ‘vet-lederen medaille’ opgespeld, en een “koenckelpot-spiegel” gegeven waar hij heel blij mee was.

Jan Kopmels 2014-06-21 052-site Jan Kopmels 2014-06-21 076-site

Om ons optreden een persoonlijk tintje te geven hebben wij Jan’s favoriete liedje gezongen (Klein Zieltje), echter met een aangepaste tekst: Klein Jantje en daarna het Mossellied (dit overigens tot (on)genoegen van de buren…..)

Na het nuttigen van een hapje en een drankje hebben we afscheid genomen van Jan en zijn gezin en zijn we terug huiswaarts gekeerd.

 

Uit reacties is gebleken dat onze “verrassingsaanval” in zeer goeie aarde is gevallen, dus dit was voor iedereen een geslaagde missie !!

Reacties gesloten.

%d bloggers liken dit: