Kruppen, al 25 jaar traditie op Oudjaar

Zoals we allemaal weten werden én worden Koenckelpotten gemaakt met een bus of pot met daarover een varkensblaas gespannen.

Tot ver in de vorige eeuw kwam het Koenckelen nog voor op Zuid-Beveland. Het koenckelen was voorheen een verkapte vorm van bedelen en werd gezien als een extraatje bovenop de dagelijkse verdiensten. Na het zingen kregen de kinderen als beloning een centje, oliebol of een “zwirtje”, dit is een stukje uitgebakken vetspek met de varkenshuid er nog aan.

Deze laatste traditie heeft de Koenckelpotfanfare, nu inmiddels 25 jaar terug, over genomen en deelt tijdens optredens en de rondgang lekkere “krupp’n”(knabbelspek red)uit.

Al sinds het begin, 25 jaar geleden, komen deze krupp’n van onze trouwe sponsor  Wilthagen vleeswarenbedrijf uit Tholen. Het bedrijf is van oorsprong begonnen in Yerseke.

Eerst werd er geleverd via de plaatselijke supermarkt maar sinds enkele jaren mogen wij de knabbelspekjes direct van Wilthagen ontvangen. Wij zijn als Eerste Yerseksche Koenckelpot Fanfare heel erg blij met deze sponsor en willen via dit bericht hun in het zonnetje zetten.

Koenckelpot 2017-12-10 002-site

Dit jaar hebben we ook een nieuw produkt meegekregen om ons publiek mee te verwennen.
De Zeeuwse kroepoek is sinds dit najaar op de markt gekomen en is erg lekker te noemen. Kom het proberen op één van onze optredens of tijdens de rondgang!

We hopen nog vele jaren te mogen genieten van deze mooie relatie met Wilthagen!!

Reacties gesloten.

%d bloggers liken dit: