Koenckelfeest Kerkplein en optreden Moerzicht groot succes

31 december was het weer zo ver!! We mochten weer de straat op voor de jaarlijkse rondgang en het Koenckelfeest op het Kerkplein.

Klokslag 13.00 klonken de eerste liederen weer bij Te Haere en werd er vertrokken richting het dorpscentrum om een feestjes te gaan bouwen.
Onderweg sloten steeds meer kinderen aan om met ons mee te koenckelen en te zingen, ook werden de kruppen weer uitgedeeld aan de toeschouwers onderweg.

Aangekomen op het Kerkplein stonden al heel wat mensen ons op te wachten en kon het feest beginnen. het thema van dit jaar was “Mu Musse”, op de scholen waren knutselplaten uitgedeeld waarmee een heuse Zeeuwse Musse gemaakt kon worden. De kinderen hadden er ware kunstwerkjes van gemaakt en was zo een vrolijk geheel met de fanfare, die ook deze musse had geknutseld. Tijdens het optreden verscheen er wel een heel vreemd gezelschap ten tonele, de familie Supertupmusse kwam een sprookje opvoeren over Oma Tup.

De toeschouwers luisterden met stijgende verbazing naar het sprookje en keken op van de verschijning van een reusachtige Oma Tup!!

Na een spetterende finale met veel muziek en polonaise vertrok de fanfare weer om in “Moerzicht” een concert te geven.

Hieronder mooie foto’s van het feest © Nancy van Poelje

Reacties gesloten.

%d bloggers liken dit: